Tο πρώτο ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα που δίνει το κλειδί της επαγγελματικής επιτυχίας του Ποδολόγου

Η Ακαδημία Ποδολόγων Ελλάδας, είναι η δημιουργία, η γνώση, η επιστήμη, η αρετή, το πνεύμα, η εφεύρεση, η επαγγελματική κατάρτιση.  Η δημιουργία προσφέρει στο δημιουργό μια μοναδική χαρά, για το λόγο αυτό, ως δημιουργός η Ακαδημία Ποδολόγων που έχει  στόχο την δημιουργία, εδώ και δώδεκα χρόνια βρίσκεται στην πρώτη αμυντική γραμμή της εκπαίδευσης.  Η επιλογή του επαγγέλματος σήμερα στον 21o  αιώνα είναι η μεγαλύτερη υπόθεση της ζωής.  Οι κοινωνίες δεν είναι δυνατό να επιβιώσουν  χωρίς τη συνεχή άνοδο, χωρίς επαγγελματικό προσανατολισμό.  Η επιστήμη, η οποία αναπτύσσεται αδιάλειπτα, διαμορφώνει διαρκώς καινούριες συνθήκες ζωής που επιβάλουν αναπροσαρμογή, άλλοτε των κοινωνικών και άλλοτε των ηθικών σχέσεων.

Η Ακαδημία Ποδολόγων αποφεύγει τη ρήξη ανάμεσα στην επιστημονική εξέλιξη και στην κοινωνική τάξη.  Η Ελλάδα είναι ένα οργανωμένο  κράτος, στηρίζεται στην πρόοδο, γιατί αυτή προϋποθέτει ειρήνη και ελευθερία, δηλ. ύπαρξη ατομικών και πολιτικών ελευθεριών που κατοχυρώνονται  συνταγματικά.

Η Ακαδημία Ποδολόγων, η οποία ιδρύθηκε σ ένα κράτος που διέπεται από ελευθερία, διδάσκεται εκτός από Ποδολογία και ευγενή άμιλλα.  Το γνώρισμα αυτής, είναι ο συνεχής αγώνας που διεξάγεται με θεμιτά μέσα, χωρίς αυτός  που αγωνίζεται να φθονεί  τον συναγωνιστή του , σε περίπτωση νίκης του.

  Η Ακαδημία Ποδολόγων, με το άρτιο ανθρώπινο εκπαιδευτικό της δυναμικό, είναι συνειδητά τοποθετημένη, γιατί επιδιώκει την ιδανική επαγγελματική κατάρτιση, επειδή βασίζεται στο μόχθο και στη  συνεχή προσπάθεια.

  Η Ακαδημία Ποδολόγων, σαν πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην  Ελλάδα που μεταλαμπάδευσε την ειδικότητα της Ποδολογίας με γνώμονα τη γνώση, τη μόρφωση, την επιστήμη, την τεχνική, την τέχνη.

Η Ακαδημία Ποδολόγων Ελλάδας, στοχεύει μέσα από την ευγενή άμιλλα σε μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία του ατόμου στην κοινωνία, το ανέβασμα στην ανώτατη βαθμίδα εκπαίδευσης  πολιτισμού.

  Η Ακαδημία Ποδολόγων, άρτιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, μέσα από την αυστηρή ειδίκευση που απαιτούν οι συνθήκες του 21ou αιώνα, παράλληλα είναι ο κήρυκας της ανθρωπιστικής αναγκαιότητας, γιατί ο άνθρωπος ολοκληρώνεται σαν προσωπικότητα μόνο όταν παίρνει ευρύτερες γνώσεις από την στενή του ειδίκευση.

Η Ακαδημία Ποδολόγων μέσα από το ανθρώπινο εκπαιδευτικό δυναμικό της πιστεύει, πως ο σπουδαστής, ο επαγγελματικά καταρτιζόμενος σ ΄αυτή, θα γίνει ένας καταξιωμένος ειδικευόμενος επιστήμονας και όχι ένας μηχανοποιημένος στον τομέα του επαγγελματίας

Η Ακαδημία Ποδολόγων Ελλάδας, στόχος της είναι, να διακρίνεται από τα άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα και για το λόγο αυτό πρωτοπορεί.

Η Ακαδημία Ποδολόγων διδάσκει σήμερα, που η επαγγελματική ζωή προχωρεί με αστρονομικό ρυθμό και οι καιροί δεν καρτερούν, πως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαιρέσεις και εγωπάθειες.  Η εγωπάθεια καταργεί τις κοινωνικές αξίες, την αυταπάρνηση, την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό.  Εμποδίζει την πρόοδο, γιατί η πρόοδος προϋποθέτει τη συνεργασία.  Οι εγωπαθείς, αρνούνται να εκπληρώσουν κάθε υποχρέωση που προάγει το γενικό καλό.  Τίποτα δεν αξίζει για αυτούς, όσο η δική τους ζωή, η δική τους ακεραιότητα  το δικό τους συμφέρον και αναπόφευκτα γίνονται άρπαγες, θρασείς, πλεονέκτες , βίαιοι.  Πιστεύουν ότι στη ζωή τους έχουν μόνο δικαίωμα, ενώ οι άλλοι έχουν την υποχρέωση να τους υπηρετούν.

  Η Ακαδημία Ποδολόγων καλλιεργεί την μετριοφροσύνη και την σεμνότητα που είναι κοινωνικές αρετές και προσδίδουν αναμφισβήτητα κύρος.  Η Ακαδημία Ποδολόγων υπερήφανη μαζί με το ανθρώπινο εκπαιδευτικό δυναμικό (πανεπιστημιακού επιπέδου ) και σήμερα προάγει την επαγγελματική γνώση, όπλο ακαταμάχητο στα χέρια του επαγγελματία Ποδολόγου, που με τη βοήθεια της επαγγελματικής γνώσης απαλλάσσεται από το φοβερό άγχος της ημιμάθειας.

Η Ακαδημία Ποδολόγων δεν προάγει μόνο τη γνώση αλλά και την επιστήμη, δηλ. τη γνώση σε βάθος, μια ανυπέρβλητη δύναμη, που μάλιστα τη μονοπωλεί μόνο ο άνθρωπος.  Μέσω αυτής επέβαλε τη θέληση του πάνω σε όλα τα άλλα ζώα και έγινε κύριος και κυρίαρχος αυτού.  Η επιστήμη δεν είναι μόνο η πιο ισχυρή δύναμη, αλλά η πηγή όλων των μορφών.

 Η Ακαδημία Ποδολόγων, την επιστήμη, δηλ. τη γνώση σε βάθος την κατατάσσει ως σπονδυλική στήλη της σύγχρονης ζωής, διαμορφώνοντας τον Ποδολόγο επαγγελματία επιστήμονα που έχει από μόνος του ανθρωπιστικό  στόχο, γιατί το επάγγελμα του είναι κοινωνικό λειτούργημα.  Όλοι οι επιστήμονες αναγνωρίζουν  τις πραγματικές  συγκλονιστικές της επιτυχίες και όλοι περιμένουν νέες προσφορές .  Αν όμως διαπιστωθεί   ότι είναι καλυμμένη εκμετάλλευση, εργαστήριο κερδοσκοπίας, ότι στα θεμέλια της ενεργεί ύπουλα η πανουργία, η απάτη, αναμφισβήτητα θα πίστευε κανείς ότι έχει  “μωραθεί το άλας  της  ζωής”.  Τότε θα ήταν άχρηστη η σοφία της γνώσης που πηγάζει από την επιστήμη.  Η απόσταση από το κακούργημα μέχρι το έγκλημα δεν είναι μεγάλη.  Είναι αρκετό ένα βήμα και τότε το “ευ ζην” ακόμα και το “ζην” δοκιμάζεται σκληρά, γιατί η σοφία, η επιστήμη του ανθρώπου μετατρέπεται σε ξίφος πόνου, σε κεραυνό καταστροφής, σε μήνυμα θανάτου.  Χωρίς την αρετή, χωρίς το ηθικό υπόβαθρο “κάθε επιστήμη” αλλά πιο πολύ η επιστήμη του σήμερα π.χ. η ειδικότητα του Ποδολόγου, βάλλεται από πανούργους και αυτοβαπτιζόμενους Ποδολόγους.  Οι αρχαίοι πρόγονοι έλεγαν << πάσα επιστήμη χωριζόμενη αρετής πανουργία τις και ου σοφία φαίνεται>>.  Κάποιοι πανούργοι, εκμεταλλευόμενοι το κενό της νομοθεσίας στη χώρα μας, αδιαφορούν τον κοινωνικό φορέα και την κοινοτική νομοθεσία με αποτέλεσμα να παράγουν σύγχυση στην αγορά εργασίας.  Προσοχή στα εισαγόμενα κολέγια και κυρίως από χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Από χώρες που είδη κατηγορούνται ως εργοστάσιο παραγωγής πτυχίων.

 Η Ακαδημία Ποδολόγων Ελλάδας, δίνει το κλειδί της επαγγελματικής επιτυχίας του  Ποδολόγου.

 Η Ακαδημία Ποδολόγων είναι το πρώτο ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα που μεταλαμπάδευσε, μεταλαμπαδεύει σήμερα, τη γνώση, την επιστήμη της ειδικότητας της Ποδολογίας και υπόσχεται στο μέλλον ότι θα μεταλαμπαδεύει τη φιλοσοφία αυτή στις νεότερες γενιές, με σταθερές αξίες και δίδακτρα  για 12η συνεχή χρονιά.